Programma's

Wonen en Stedelijke ontwikkeling

Belangrijkste stadsproblemen

  • In 2019 staan de slechte verkeerdoorstroming en verkeersdrukte bovenaan in de ranglijst van belangrijkste stadsproblemen volgens Nijmegenaren, gevolgd door rommel/zwerfvuil, criminaliteit en drugsoverlast.
  • De sterkste stijger op de ranglijst is ‘slechte kansen voor starters op de woningmarkt’.

Slechte verkeersdoorstroming en verkeersdrukte staan bovenaan in ranglijst stadsproblemen

Aan de Nijmegenaren is gevraagd wat de belangrijkste problemen van Nijmegen zijn waaraan de gemeente wat zou moeten doen. Na de opening van de Oversteek in 2013 daalde de slechte verkeerdoorstroming in de ranglijst van belangrijkste stadsproblemen. In 2019 staat dit knelpunt weer bovenaan (door 10% genoemd). Daarbij moet bedacht worden dat in 2019 de renovatie van de Waalburg begonnen is, waardoor er maar 1 rijstrook de stad in en 1 rijstrook de stad uit beschikbaar is. Voor de opening van de Oversteek werd de slechte verkeerdoorstroming door 16% als een belangrijk stadsproblemen genoemd.
De sterkste stijger op de ranglijst voor 2019 is ‘slechte kansen voor starters op de woningmarkt’. En ook ’te hoge huizenprijzen’ behoort tot de stijgers.
De grootste dalers (uit de top tien gevallen) zijn: ‘betaald parkeren te duur’, ‘te weinig banen’ en ‘aanpak voor Waalkade nodig’.

Figuur: Belangrijkste problemen in de stad volgens de Nijmegenaren. Bron: Burgerpeiling, O&S.

Deze pagina is gebouwd op 04/19/2021 22:14:42 met de export van 04/19/2021 21:59:41