Programma's

Veiligheid

Functioneren gemeente

  • In 2019 was 45% van de Nijmegenaren tevreden over het functioneren van de gemeente met betrekking tot de aanpak van leefbaarheid en veiligheid; 9% was daar ontevreden over.
  • Het oordeel is al enige jaren stabiel.

Oordeel over functioneren gemeente op vlak van leefbaarheid en veiligheid stabiel

Lang niet alle burgers hebben een oordeel over het functioneren van de gemeente als het gaat om de inzet voor de veiligheid en leefbaarheid. Voor zover ze dat wel hebben, is het vaker positief dan negatief: in 2019 is 45% tevreden over het functioneren van de gemeente met betrekking tot de aanpak van leefbaarheid en veiligheid en is 9% daar ontevreden over.

Figuur: Oordeel Nijmegenaren over functioneren gemeente m.b.t. aanpak leefbaarheid en veiligheid. Bron: Landelijke Veiligheidsmonitor.

Het oordeel over het functioneren van de gemeente is de laatste jaren (2014-2019) vrij stabiel en al jaren positiever dan in de meeste benchmarksteden. In Nijmegen is bijvoorbeeld het percentage dat het eens is met de stelling “de gemeente heeft aandacht voor het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in buurt” hoger (57%) dan gemiddeld in de benchmarksteden (51%). En ook het percentage dat het eens is met de stelling “de gemeente betrekt de buurt bij de aanpak van leefbaarheid en veiligheid in de buurt” is in Nijmegen hoger (44%) dan gemiddeld (37%).

Deze pagina is gebouwd op 04/19/2021 22:14:42 met de export van 04/19/2021 21:59:41